Rivierduinen

 
 
 
Rivierduinen
GGZ Haagstreek
2012

GGZ Haagstreek, onderdeel van Rivierduinen, is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Op dit zorgterrein in Leidschendam worden zeven optimistische gebouwen gerealiseerd, die voorzien in verschillende functies voor care en cure voor psychiatrische patiënten: ambulante zorg en dagbehandeling, klinische opname en zelfstandige woonruimte voor uitbehandelde patiënten die niet terugkeren in de maatschappij. Daarnaast omvat het complex diverse aanverwante functies als kantoorruimtes, een wijkcentrum, sportaccomodatie en restaurant.

Het interieurontwerp van de diverse bouwdelen gaat uit van een rustig kleurschema met een aantal uitgesproken kleuraccenten. Zodoende behoren de zeven bouwdelen tot één familie, maar weerspiegelt ieder gebouw ook een eigen karakter die aansluit op de gebruikers per zorgfunctie.

De centrale hal van Bouwdeel A (Polikliniek met kantoorfuncties en restaurant) bestaat uit een vide over twee lagen met daarin drie vrijhangende therapieruimtes. Kleuraccenten aan de onderzijde van de ruimtes zorgen in de centrale hal voor een verdeling in receptie-, wachtruimte- en restaurantgebied. De vloer bestaat uit een combinatie van gietvloer en parket. Vanaf de entree ligt het parket in een strook langs de spreekruimtes en waaiert uit richting restaurant, waar het de vloer van het terras vormt.

 

In dienst van EGM Architecten    
Foto's: Evert van Reijswoud/ EGM Architecten